Van aankoop naar vakkundig gemonteerd

Alles over de levering, plaatsing en verankering van je kluis

Levering

Als je een kluis bij ons hebt besteld wordt deze gratis op een afgesproken moment, op een discrete wijze, door een ervaren en gescreende monteur voor de deur bezorgd.

De aanschaf van je gecertificeerde kluis is stap één. Om je nog beter te beschermen tegen diefstal en om te voldoen aan de door verzekeraars gestelde eisen moet de kluis verankerd worden. Een inbraak werende kluis met een gewicht van minder dan 1.000 kg moet volgens de Europese norm namelijk op vakkundige wijze worden verankerd aan de muur of vloer. Alleen dan zijn je kostbaarheden pas echt beschermd tegen inbraak.

Aan de hand van jouw specifieke situatie adviseert WatchFellows je graag wat de beste manier van plaatsen en verankeren is. Onze vakmensen verzorgen dit van A tot Z.

Plaatsing

Om je kluis op een juiste manier op de door jou gewenste plek te plaatsen is het voor ons van belang om te weten of deze op de begane grond of een verdieping komt.

Begane grond of een per lift bereikbare etage

Voor het plaatsen en verankeren van onze kluizen op de begane grond of een per lift bereikbare etage rekenen we standaardtarieven. Deze tarieven zijn afhankelijk van het gewicht van de kluis en kun je vinden in onze webshop.

Afwijkende situatie

Wil je de kluis op een verdieping plaatsen die niet bereikbaar is per lift, dan zijn er afhankelijk van het gewicht twee scenario’s mogelijk.

  • Tot een gewicht van 150 kg is het mogelijk om de kluis middels een elektrische traploper naar boven te brengen. Een elektrische traploper of elektrische steekwagen is speciaal gemaakt om zware goederen veilig omhoog of omlaag te brengen. Onze monteurs doen dit op een vakkundige en secure wijze.
  • Boven de 150 kg dient de kluis door een raam of balkon getakeld te worden. Afhankelijk van jouw situatie gaat dit middels een compact kraan of autokraan. Het takelen is vakwerk, wat onze zeer ervaren monteurs met zichtbaar gemak maar hoge precisie uitvoeren.

In beide gevallen leveren we maatwerk en zullen we een offerte maken op basis van onze ervaring en de daadwerkelijke situatie.

Verankering

Onze Europees gecertificeerde kluizen hebben speciaal ontworpen verankeringsgaten. Deze verankeringsgaten zijn onderworpen aan uitgebreide aanvalstesten. Al onze gecertificeerde kluizen worden bovendien geleverd met mechanisch verankeringsmateriaal. Bij correcte installatie in beton kunnen hiermee vele malen hogere treksterktes worden behaald dan met houtdraadbouten en pluggen. Afhankelijk van jouw situatie zijn er de volgende drie verankering methoden mogelijk:

Mechanisch

Met een mechanisch anker, ook wel keilbout of spreidlastanker genoemd, bereik je een vele malen hogere weerstand dan met pluggen met houtdraadbouten. Zodra iemand de kluis met een koevoet begint los te wrikken spreiden de ankers zich steeds verder uit waardoor de kluis muurvast komt te zitten. Deze verankeringsmethode kan alleen in beton toegepast kan worden.

Chemisch

Bij het chemisch verankeren worden de voorgeboorde gaten gevuld met een chemische twee componentenemulsie. Nadat de kluis geplaatst is worden de pennen hierin gestoken en moet het geheel uitharden. Belangrijk is dat de muur of vloer waaraan de kluis vastgezet wordt minimaal 10 centimeter dik moet zijn.

Verlijmen

Zijn de bovengenoemde methoden geen optie? Bijvoorbeeld door vloerverwarming, dan kun je de kluis verlijmen aan de ondergrond. Hiervoor wordt een polymeerkit gebruikt. Middels deze methode is de kluis aan een groot aantal materialen te bevestigen en is de kluis beschermd tegen wegnemen. Bedenk van tevoren wel goed waar je de kluis wil plaatsen, want eenmaal verlijmd krijg je hem niet meer los.

Wat je situatie ook is, waar je kluis ook moet komen te staan, samen met onze vakmensen staan wij klaar om dit van A tot Z voor je te regelen! Heb je aan de hand van deze informatie nog vragen of wil je een advies voor jou specifieke situatie? Neem dan contact met ons op.

Gecertificeerd verankeren

Voorheen bestonden er geen objectieve normen voor het correct verankeren van een kluis en werd de kwaliteit van de verankering vaak niet gemeten. Inmiddels heeft branchevereniging Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) in samenwerking met verzekeraars diverse richtlijnen opgesteld en hebben zij speciaal meetgereedschap ontwikkeld waarmee de uittrekkracht van de verankering gemeten kan worden. Voldoet de verankering aan de gestelde normen? Dan mag er een verankeringscertificaat worden afgegeven. Dit certificaat mag alleen worden opgesteld door een erkende verankeraar.

Gecertificeerd verankeren in de praktijk

Als je kiest voor gecertificeerde verankering gaat onze gediplomeerde kluisinstallateur tijdens het plaatsen van de kluis bekijken of de gewenste plek geschikt is om de kluis goed te verankeren. Hij doet hiervoor een proefboring en een uittrekproef en meet zo met speciaal meetgereedschap de kwaliteit van het anker.

Soms is verankering namelijk niet zo eenvoudig, bijvoorbeeld bij een houten vloer of als er vloerverwarming aanwezig is. Afhankelijk van het resultaat van de uittrekproef verankert de installateur vervolgens de kluis volgens verankeringsklasse A1, A2 of B en ontvang je het bijbehorende certificaat.

  • Certificaat met verankeringsklasse A1
  • Certificaat met verankeringsklasse A2
  • Verklaring met verankeringsklasse B

Wil je meer weten over gecertificeerd verankeren? Wij informeren je graag verder over gecertificeerde verankering. Neem contact met ons op via info@watchfellows.nl, 06 49 40 46 39 of vul het contactformulier in.